Wedstrijd dag 6 – 22/07/2015

Woensdag 22 juli

Deze ochtend krijgen we een lift naar Plas Heli van het sympathieke Argentijnse team. Zowel de Belgen als de Argentijnen zijn blij dat het vandaag minder hard zal waaien. Net als bij ons zijn de meesten van hen geen zwaar weer specialisten.
Bij de briefing overloopt Sofie met de zeilers nog even de meteo, daarna volgen nog een paar persoonlijk tips voor elke zeiler. Ons team is er weer klaar voor en ze hopen vandaag, nu de wind wat minder fel waait en de opdeling in Gold, Silver en Bronze gebeurd is, enkele mooie resultaten te varen.
Bij het optuigen en launchen krijgt ons EK-team nog wat extra aanmoediging en ondersteuning van Helena en Didier die vandaag ook all-the- way from Belgium aangekomen zijn. Bij een zacht briesje verlaten de zeilers rond 11.00 u. het strand en de kleine baai van Pwllheli.
De Bronze jongens moeten echter wegens allerlei herstarts en vertragingen door parcourswijzigingen ten gevolge van windshifts nog tot ongeveer 15 u wachten eer hun race echt van start kan gaan.
Bij het volgen van de TracTrac merken we dat onze zeilers af en toe goed voorin liggen maar het toch moeilijk hebben om hun plaats vast te houden. De wind is heel shifterig en het kleinste foutje wordt zelfs in de Bronze weer onmiddellijk afgestraft met heel wat plaatsen verlies. Daar bovenop komt er nog meer tegenslag: Pieters felbevochten vijfde plaats in de laatste race blijkt niet mee te tellen wegens UFD, en Maximilien krijgt nog 10% penalty omdat hij zich tussen de races door even buiten de waiting area begeven zou hebben. Sofie doet nog al wat mogelijk is om hiervoor bij de jury verhaal te krijgen en is hierdoor maar om 21.30 u. terug in het park, maar de moeite is tevergeefs. Het moet dan ook gezegd worden dat de resultaten voor de meesten hier toch wat teleurstellend zijn, zelfs al hadden we niet meteen kampioenen verwacht.
De zeilers blijven, zoals het hoort, echte Optimisten, en laten het niet te fel aan hun hartje komen. Morgen geven we er nog een laatste keer een lap op!

Meer weergeven

foto van Belgian Team EK Optimist Pwllheli 2015.

draakje-logo-en-tekst-v-2-02.jpg

Leave a Reply, een opmerking, een aanmoediging of een leuke reactie